Zo kom je onder je treinboete uit

Iedereen is er bekend mee: treinboetes. Iets waar niemand op zit te wachten. Hier wil je hoe dan ook onder uitkomen. Als je het met opzet hebt gedaan is het natuurlijk zonde van je geld. Maar als je bent vergeten in te checken of een foutje hebt gemaakt helemaal natuurlijk! Wil jij onder je treinboete uitkomen als je bent gesnapt? Tuurlijk, dat wil iedereen zou ik denken. Lees dit artikel en spaar je portemonnee.

Van start!

Het eerste obstakel waar je voorbij moet komen zijn natuurlijk die poortjes in de stations. Observeer kort de mensen om je heen, en wacht tot je voorganger door het poortje gaat. Loop hier vervolgens snel achteraan door het poortje. Als je vlak achter iemand aan loopt zal het werken.

De controleur zal langslopen om te controleren. En ja hoor: jij hebt geen vervoersbewijs. Er wordt een boete uitgedeeld.

Je kunt deze boete accepteren want je hebt een plan achter de hand. Bel na enkele dagen het bekende Nederlandse treinbedrijf op en leg de situatie uit dat je een boete hebt gekregen in de trein maar dat je het er niet mee eens bent. De medewerker zal dit voor je op gaan zoeken en zal (vaak) beamen dat er een boete is. Bovenop deze boete wordt vaak de ritprijs berekend. Vervolgens vraag je om coulance en wat de medewerker hierin kan betekenen.

Hoe werkt het dan?

Dit is geen gegarandeerde truc, maar er zijn meerdere voorbeelden van dat het werkt. In veel gevallen zal de medewerker terugkomen met de mededeling dat ze coulance zullen toepassen en de 50 euro er vanaf zal halen waardoor je vervolgens alleen de ritprijs hoeft te betalen. Zo kom je misschien onder je treinboete uit.

Deze truc is simpel uit te leggen. Het Nederlandse vervoersbedrijf zal 1 keer per jaar een coulanceregeling treffen. Dit wordt nergens gecommuniceerd omdat het anders uiteraard meer mensen uit zal nodigen tot het doen van deze truc.

Jouw winst is simpel uit te leggen. Rij zwart totdat je een boete krijgt. Hoe langer dit duurt, hoe groter jouw besparing. Als je vervolgens eindelijk wordt gesnapt en de boete krijgt roep je de coulanceregeling op en hoef je enkel de ritprijs te betalen. Maar ja, die had je anders toch moeten betalen. Loop dus een klein risico en kom misschien onder je treinboete uit.

Wanneer jij geen zin hebt in deze spelletjes. Of je vind het simpelweg te spannend, dan kan je ook altijd een conducteurspak aantrekken en in het gangpad blijven staan.

Stel je voor dat het is gelukt. Als je op het station bent, en je wilt het vieren: http://gierigenederlanders.nl/drinken-bij-de-starbucks/

Wil jij inhoudelijk meer weten over het boetebeleid?: https://www.treinreiziger.nl/tag/boetebeleid-en-zwartrijden/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *